Masterclass Potje Jam Jazz met Louis Lanzing

Masterclass Potje Jam Jazz met Louis Lanzing

Een masterclass van trompettist/componist Louis Lanzing.

Louis Lanzing (1959) speelde meer dan vijfentwintig jaar in het Amsterdamse orkest De Volharding. Een weerbarstig orkest dat aanvankelijk was opgericht om een andere stem in de muziekscene te laten horen. De werken die door dit genre-overstijgende orkest werden gespeeld (van componisten als Steve Martland, Louis Andriessen, Martin Butler en David Lang) waren de voorlopers van de cross-over van nu. Voor dit orkest waren de partituren volledig uitgeschreven, ook al had de helft van de musici een achtergrond in de moderne jazz. De Springband (later De Contraband), waarin hij ruim twintig jaar met musici als Willem van Manen, Jeff Reynolds, Marc Charig, Ernst Glerum, Jeroen van Vliet en Ab Baars speelde, was daarentegen een orkest waarin wel werd geïmproviseerd. Met deze ensembles deed Louis tournees door heel Europa, Rusland, Australië, de V.S en Canada.

Daarnaast was Louis actief in tal van theaterproducties, zoals Marat De Sade van De Appel, Let’s Dance van het Onafhankelijk Toneel, M is for… van Hollandia, De Scheiding van Figaro van Baal en de succesvolle kindervoorstelling Slagschaduw van theatermaakster Boukje Schweigman, waarvoor Louis de muziek componeerde. Hij speelt regelmatig samen met de Amersfoortse pianist/componist Thijs Borsten en met jazzduo Hop & Van den Boomen.

De masterclass vindt plaats op Nieuwe Erven in de grote zaal. Nieuwe Erven is een cultuurboerderij waar je kunt genieten van o.a muziek, theater en literaire voorstellingen, gevestigd in Amersfoort.

Datum: Vrijdag 8 juni 2018
Aanvang: 20.30 uur
Zaal open: 20.00 uur
Entree: Deelnemers € 7,50, bezoekers/luisteraars vrije entree. Koop tickets op www.nieuweerven.nl/winkel. Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben kan dit via post@nieuweerven.nl

This event has a Google Hangouts video call.
Join: https://plus.google.com/hangouts/_/calendar/cjA5MTQ4ZWI4Y2tta25lNHJzYmtiYjRvZGNAZ3JvdXAuY2FsZW5kYXIuZ29vZ2xlLmNvbQ.02kleifbqlp1pv3i9k3jootvkq?hs=121

Dit bericht is een kopie van een kalender feed van een adere website.