SessieS met Niekse Band support Willem van Wordragen

SessieS met Niekse Band support Willem van Wordragen
Wanneer:
15 december 2018 @ 20:30 – 16 december 2018 @ 00:00
2018-12-15T20:30:00+01:00
2018-12-16T00:00:00+01:00
Waar:
Stichting Nieuwe Erven
Heiligenbergerweg 144
3816 AN Amersfoort
Nederland
Kosten:
Gratis
SessieS met Niekse Band support Willem van Wordragen @ Stichting Nieuwe Erven | Amersfoort | Utrecht | Nederland

Nieuwe Erven organiseert iedere derde zaterdag van de maand SessieS met een fijne artiest, meestal lokaal, soms nationaal en heel soms (heel soms he) internationaal…

SessieS wordt deze keer geheel gevuld door Niekse Band support Willem van Wordragen.

Nederlandse indie folk zanger Niekse maakt melancholische volksmuziek. Op basis van traditionele folk, Americana en moderne hedendaagse indie kan Niekse worden vergeleken met artiesten als The Decemberists, Fleet Foxes en Bon Iver. De omringende soundscapes van gitarist Pete Barnes (Alcuna Wilds), melodische baslijnen van Léon Masselink (Galleons) en pulserende synths van Jordy Pama (Alcuna Wilds) zijn een opwindende toevoeging, die een nieuwe dimensie geeft aan live shows.

In slechts drie jaar heeft Niekse meer dan honderd shows gespeeld, waarbij het publiek door heel Nederland, Duitsland en Frankrijk werd betoverd. Nu, met hun band op sleeptouw, zijn deze intieme folksongs getransformeerd in rijke, muzikale soundscapes, die extra textuur en lagen toevoegden aan zijn fragiele solosound.

Niekse heeft het voorrecht gehad om te touren met een groot aantal artiesten, waaronder Holy Holly (AU), Ryan O’Reilly (VK), Galleons (VK) en Gil Hockman (SA). Niekse is ook mede-oprichter van het Liedjescollectief in Nederland.

SessieS vinden plaats bij Nieuwe Erven in de theater zaal. Nieuwe Erven is een cultuur boerderij waar je kunt genieten van o.a muziek, theater en literaire voorstellingen, gevestigd in Amersfoort.

Datum: zaterdag 15 december 2018
Aanvang: 20.30 uur
Zaal open: 20.00 uur
Entree: vrije entree, aanmelden voorafgaand is niet verplicht.

Dit bericht is een kopie van een kalender feed van een adere website.