Agenda

Wil je een muziek-/ of theatervoorstelling in onze grote zaal opvoeren? Of wil je een expositie of literaire activiteit organiseren? Je bent van harte welkom. Stuur een mail naar post@nieuweerven.nl

Nieuwsgierig naar Nieuwe Erven? Elke maandagochtend is er open inloop en bent u welkom voor een kop koffie of thee.

ACTUELE AGENDA

jan
20
za
Sessie met Hannie Donker
jan 20 @ 20:30 – 23:30

Nieuwe Erven organiseert iedere derde zaterdag van de maand een sessie met een fijne artiest, meestal lokaal, soms nationaal en heel soms (heel soms he) Internationaal… Deze sessie speelt en zingt Hannie Donker haar eigen werk. Haar muziek wordt omschreven als een samensmelting van Folk en Soul. Kom je ook?

Sessies vinden plaats bij Nieuwe Erven in de theater zaal. Nieuwe Erven is een cultuur boerderij waar je kunt genieten van o.a muziek, theater en literaire voorstellingen, gevestigd in Amersfoort.

Aanvang: 20.30 uur
Zaal open: 20.00 uur
Entree: vrije entree, aanmelden voorafgaand is niet verplicht.

Voorproeven? : https://youtu.be/c9EjYgL8Kko

jan
25
do
Dichtwerk op locatie: Gedichtenavond & Open Podium
jan 25 @ 19:30 – 21:30

In het kader van de Week van de Poëzie organiseren we op donderdag 25 januari, 19.30 tot 21.30 uur, samen met bibliotheek Eemland een Gedichtenavond & Open Podium @Eemhuis (€ 5 incl. koffie/thee), met o.a. Gijs ter Haar. Deze avond is de start van een nieuwe samenwerking tussen de Bibliotheek Eemland en taalliefhebbers van Nieuwe Erven: beide zetten zich in voor gedichten en korte verhalen. De andere open podia en gedichtenavonden vinden plaats bij de Nieuwe Erven: Dichtwerk. voor wie het nog niet kent: Dichtwerk vindt viermaal per jaar plaats en biedt taalliefhebbers de mogelijkheid hun werk te laten horen in een veilige setting met betrokken publiek.

Over Gijs ter Haar: Gijs ter Haar is een lyricus die het leven omarmt, niet alleen als hij over nieuwe liefdes, maar ook als hij over verloren liefdes of het voorbijgaan van de tijd schrijft. Hekeldichten horen er ook bij, uit betrokkenheid. In ‘Was ihr den Geist der Zeiten Heißt, das ist im Grund der Herren eigener Geist in dem die Zeiten sich bespiegeln’ (Goethe), gaat hij tekeer tegen ‘de ik zit alleen nog met face in mijn phone / ook al ben ik op een feestje generatie (…) de ik sterf liever dan dat ik inlever generatie ( … ) die generatie // degeneratie’. Hij weet zijn woede meesterlijk weer te geven in ritme, klemtonen, alliteraties, (binnen)rijm”

Aanvang: 19.30 uur
Zaal open: 19.00 uur
Entree: € 5,00 incl. koffie/thee. Aanmelden voor het Gedichtenavond & Open Podium van 25 januari kan via dichtwerk@nieuweerven.nl

Theatervoorstelling Overeind
jan 25 @ 20:00 – 22:00

Overeind muzikale theatervoorstelling

‘Overeind’ van Theatergroep Bint laat zien hoe het kan zijn als je langdurig en intensief voor iemand zorgt. Hoe zou het zijn als je ineens voor je partner moet zorgen? Zou jij je moeder in huis nemen als ze niet meer zelfstandig kan wonen? En hoe blijf je zelf overeind als je intensief zorgt voor een ander? ‘Overeind’ maakt de dilemma’s en zorgen waar mantelzorgers mee te maken krijgen voelbaar. De voorstelling is gemaakt op basis van ervaringsverhalen van mantelzorgers. ‘Overeind’ is speciaal gemaakt voor mantelzorgers en hun omgeving en voor professionals op gebied van beleid en zorg. De voorstelling is geschikt voor iedereen die wel eens voor iemand zorgt!

Ontmoeting met andere mantelzorgers
Na de voorstelling gaat het publiek in kleine groepjes met elkaar in gesprek. Aan de hand van prikkelende vragen en stellingen worden eigen ervaringen gedeeld.

Dit vindt plaats bij Nieuwe Erven in de theater zaal. Nieuwe Erven is een cultuur boerderij waar je kunt genieten van o.a muziek, theater en literaire voorstellingen. 

Aanvang: 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur
Entree: € 10,00, zijn te reserveren via http://theatergroepbint.nl/product/kaartjes-overeind-25-januari/

jan
26
vr
Comedy à la Thjum met o.a. Bovenste Knoopje Open en Tim Alpherts.
jan 26 @ 20:30 – 22:30

Dit keer brengt Thjum twee hoofdacts van 30 minuten: Bovenste knoopje open en Tim Alpherts.

De mannen van Bovenste Knoopje open springen de planken op met een voorstelling waar ze belangrijk doen over kapitalisme, hedonisme, onze hedendaagse moraliteit en zichzelf. Dus das nie mis. Gelukkig vertalen ze de thema’s tot kantenklare brokken. In een ietwat cynisch sausje. Als alles goed gaat tenminste. Maar dat gaat het vast. En anders toch. Een kakofonie van integere verhalen, kekke muziek, speelse absurditeit en een ontwapenende chemie. Ambachtelijk theater dat weet te verontrusten. Soms dromen ze dat ze de bastaards zijn van een orgie tussen Droog Brood, Harrie Jekkers, Sadettin Kirmiziyüz en Yvon Jaspers.

Constant in dubio: Tim Alpherts (1994) dobbert altijd tussen twee werelden: Nederland en Engeland; roem en integriteit; toch nog een master gaan doen of op het podium blijven staan. Dat podium beklimt hij al sinds zijn stem ver genoeg reikt, en in ‘Tim for breakfast’ schetst hij een eigenaardig en eigentijds portret van zijn eigen twijfels. Zijn overpeinzingen worden afgewisseld met zowel muziek als rap. Maar Tim is geen rapper. En hij is ook niet Arjen Lubach. En hij is ook niet Enzo Knol. Maar hij is wel heel veel andere dingen, en hij wil ook nog heel veel worden.
In 2017 won Tim de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival.

Aanvang: 20.30 uur
Zaal open: 20.15 uur
Entree: € 5 (alleen-pinnen of nieuweerven.nl/winkel)

jan
29
ma
Repetitie theatergroep De Nieuwe Honden
jan 29 @ 19:00 – 22:00

Theatergroep De Nieuwe Honden gaat twee keer per maand repeteren en zal per half jaar worden afgesloten met een voorstelling. Er zijn verschillende sessies waarvoor je jezelf kunt opgeven, de eerstvolgende start in april 2018.

Misschien iets voor jou?
Of misschien ken je iemand die het tof zou vinden?

Zeg ’t voort!
www.nieuweerven.nl/denieuwehonden

feb
1
do
Potje Jam met Sander Hop en Jan van den Boomen
feb 1 @ 20:00 – 22:00

Vanaf januari 2017 elke eerste donderdag van de maand bij Nieuwe Erven: Potje Jam

LUISTEREN
Jazz kan spannend zijn, swingend, sfeervol of energiek en is echt niet alleen bedoeld voor een kleine groep ingewijden. Jazz is voor iedereen, zeker op de manier waarop Hop & Van den Boomen het brengen. Kom naar hen luisteren bij Potje Jam, waar ze gaan samenspelen met muzikanten uit alle windstreken.
Een sprankelende avond die nooit hetzelfde zal zijn. Door de wisselende bezetting is elke editie weer een verrassing.

MEEDOEN
Ben je jazzliefhebber en speel je een instrument, dan kun je meedoen met Potje Jam. Moet je daarvoor heel goed zijn? Nee, dat hoeft niet. Je moet natuurlijk wel kunnen improviseren en het is handig als je één of meer van de standards van het ‘Potje Lijstje’ hebt bestudeerd.

MEER INFORMATIE
Elke maand wordt er een lijstje jazzstandards gepubliceerd in het facebook event van Potje Jam, te vinden op facebook.com/ nieuwe.erven.
Aanmelden en meer informatie via: post@nieuweerven.nl

Potje Jam met Sander Hop en Jan van den Boomen
feb 1 @ 20:00 – 22:00

POTJE LIJST :
Take The A train – C
If I Were A Bell – F
Cold Duck Time – F
Secret Love – Eb (Dames voc in C)
I Thought About You – F (Dames voc in Ab)
Footprints – Blues in Cm (3e regel | F#ø B7alt | E7alt A7alt | Cm7 | ˙/. | )

Jazz kan spannend zijn, swingend, sfeervol of energiek en is echt niet alleen bedoeld voor een kleine groep ingewijden. Jazz is voor iedereen, zeker op de manier waarop Hop & Van den Boomen het brengen. Kom naar hen luisteren bij Potje Jam, waar ze gaan samenspelen met muzikanten uit alle windstreken. Een sprankelende avond die nooit hetzelfde zal zijn. Door de wisselende bezetting is elke editie weer een verrassing.

Wil je graag meedoen?
Ben je jazzliefhebber en speel je een instrument, dan kun je meedoen met Potje Jam. Moet je daarvoor heel goed zijn? Nee, dat hoeft niet. Je moet natuurlijk wel kunnen improviseren en het is handig als je één of meer van de standards van het ‘Potje Lijstje’ hebt bestudeerd.

Potje Jam vindt plaats in Nieuwe Erven in de grote zaal. Nieuwe Erven is een cultuur boerderij waar je kunt genieten van o.a muziek, theater en literaire voorstellingen, gevestigd in Amersfoort.

Aanvang: 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur
Entree: Vrije entree, aanmelden voorafgaand is niet verplicht. Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben kan dit via post@nieuweerven.nl

feb
4
zo
Boekpresentatie Peter Strobosch
feb 4 @ 13:45 – 17:00

Boekenpresentatie – 4 februari 2018

Wij nodigen jou/jullie van harte uit tot het bijwonen van de presentatie van twee boeken. Het vrouwelijk gelaat van God en De dagen die resten. Waarom twee boeken tegelijk presenteren? Op zondagmiddag 4 februari wordt dit duidelijk.

13.45 – 14.30: Inloop met koffie en thee
14.30 – 15.00: Het vrouwelijk gelaat van God & De dagen die resten
15.00 – 17.00: Samenzijn onder het genot van een hapje en drankje

Er is gelegenheid om de boeken aan te schaffen en te laten signaleren. Vanaf maandag 5 februari zijn de boeken ook als e-boek verkrijgbaar, via de (internet) boekhandel, of bij voorkeur via www.peterstrobosch.nl

Deze middag vindt plaats in Nieuwe Erven in de grote zaal. Nieuwe Erven is een cultuur boerderij waar je kunt genieten van o.a muziek, theater en literaire voorstellingen, gevestigd in Amersfoort.

Aanvang:13:45 uur
Zaal open:13:15 uur
Vrije entree

feb
7
wo
Voor de Buurt: kinderkoffie, voorlees-/knutselochtenden voor jonge kinderen
feb 7 @ 10:00 – 11:00

Elke eerste woensdagochtend van de maand opent Nieuwe Erven haar deuren voor de jongsten onder ons en hun (groot)ouders / verzorgers.
Een interactief uur waarbij voorgelezen wordt en geknutseld aan de hand van een thema.

Een vrijwilliger van Nieuwe Erven zorgt ervoor dat om 10:00 u de koffie en thee klaar staat en drinken voor de kinderen. Om 11:00 u is het met hulp van alle aanwezigen snel weer opgeruimd.

Kortom: een gezellige bijeenkomst om contact te maken met andere (jonge) ouders/verzorgers en de kinderen een leuke ochtend te bezorgen. Deelname is geheel gratis.

feb
12
ma
Repetitie theatergroep de Nieuwe Honden
feb 12 @ 19:00 – 22:00
feb
17
za
SeSSie | INU INU
feb 17 @ 20:30 – feb 18 @ 00:00
feb
23
vr
Punk – Stand-up comedy
feb 23 @ 20:30 – 21:30

Punk is een stand-up comedy cabaret show met sketches, verhalen, grappen, conferences en imitaties.

Het gaat over flinke eigen standpunten innemen, tegendraads zijn, de heersende normen, waarden en fatsoensregels op de hak nemen, de rebel in jezelf uiten en je eigen weg gaan.

Na een omwenteling via Los Angeles, Londen en New York is Caroline Sanders tijdelijk terug, home based in Nederland om háar cosmopolitische rebel te laten spreken. Visionaire, theatraal, brutaal, eigenzinnig en scherp staat zij haar mannetje om in deze tijd van grote omwentelingen haar bijdrage te leveren aan een maatschappij die de nadruk gaat leggen op het individu.

”Punk” sluit daarbij aan. Het gaat over je eigen statements maken zodat niet anderen, instituties, maatschappijen of de overheid dat gaan doen. De heilige huisjes omver schoppen van alles wat we kenden. En dat we worden wat we moeten zijn, met humor als leidraad.

Deze avond vindt plaats in Nieuwe Erven in de grote zaal. Nieuwe Erven is een cultuur boerderij waar je kunt genieten van o.a muziek, theater en literaire voorstellingen, gevestigd in Amersfoort.

Aanvang: 20.30 uur
Zaal open: 20.00 uur
Entree: € 10,00, aanmelden voorafgaand is niet verplicht.

feb
26
ma
Repetities theatergroep de Nieuwe Honden
feb 26 @ 19:00 – 22:00
mrt
1
do
Potje Jam met Sander Hop en Jan van den Boomen
mrt 1 @ 20:00 – 22:00

Vanaf januari 2017 elke eerste donderdag van de maand bij Nieuwe Erven: Potje Jam

LUISTEREN
Jazz kan spannend zijn, swingend, sfeervol of energiek en is echt niet alleen bedoeld voor een kleine groep ingewijden. Jazz is voor iedereen, zeker op de manier waarop Hop & Van den Boomen het brengen. Kom naar hen luisteren bij Potje Jam, waar ze gaan samenspelen met muzikanten uit alle windstreken.
Een sprankelende avond die nooit hetzelfde zal zijn. Door de wisselende bezetting is elke editie weer een verrassing.

MEEDOEN
Ben je jazzliefhebber en speel je een instrument, dan kun je meedoen met Potje Jam. Moet je daarvoor heel goed zijn? Nee, dat hoeft niet. Je moet natuurlijk wel kunnen improviseren en het is handig als je één of meer van de standards van het ‘Potje Lijstje’ hebt bestudeerd.

MEER INFORMATIE
Elke maand wordt er een lijstje jazzstandards gepubliceerd in het facebook event van Potje Jam, te vinden op facebook.com/ nieuwe.erven.
Aanmelden en meer informatie via: post@nieuweerven.nl

mrt
7
wo
Voor de Buurt: kinderkoffie, voorlees-/knutselochtenden voor jonge kinderen
mrt 7 @ 10:00 – 11:00

Elke eerste woensdagochtend van de maand opent Nieuwe Erven haar deuren voor de jongsten onder ons en hun (groot)ouders / verzorgers.
Een interactief uur waarbij voorgelezen wordt en geknutseld aan de hand van een thema.

Een vrijwilliger van Nieuwe Erven zorgt ervoor dat om 10:00 u de koffie en thee klaar staat en drinken voor de kinderen. Om 11:00 u is het met hulp van alle aanwezigen snel weer opgeruimd.

Kortom: een gezellige bijeenkomst om contact te maken met andere (jonge) ouders/verzorgers en de kinderen een leuke ochtend te bezorgen. Deelname is geheel gratis.