Een vrijwilliger aan het woord

SAMSUNG

Alma Sterk, woonachtig in de wijk Randenbroek, vertelt hoe ze bij Nieuwe Erven terecht is gekomen en wat Nieuwe Erven voor haar betekent.

Op een zonnige dag stapt Alma Sterk van haar fiets en belt aan bij Heiligenbergerweg 144. Met een stralende lach vraagt ze David van der Kaaden, die de deur open doet, wie die creatieve en kunstzinnige stoelen in het weiland heeft geplaatst. Om haar nieuwsgierigheid te bevredigen vraagt ze David het hemd van het lijf en snuift ondertussen de bijzondere sfeer op die ze beschrijft als ‘een verstilde plek terwijl er toch mensen bezig zijn’. Dit is de eerste kennismaking tussen Alma en Stichting Nieuwe Erven.
Enige tijd later, in 2011, voegt ze zich bij de club vrijwilligers die de Stichting Nieuwe Erven runnen. Eerst als bestuurslid. Als oprichtster van het poppentheaterfestival ‘Poppen in het Park’ had ze al bestuurservaring en wilde graag meedenken over de (on)mogelijkheden voor Nieuwe Erven. Nu zit ze niet meer in het bestuur, maar ze kookt graag wanneer nodig voor bijvoorbeeld een kampvuuursessie of een vrijwilligersdiner. Daarnaast wil ze allerlei hand en spandiensten gaan verlenen bij de activiteiten.

De prettige, open sfeer en laagdrempeligheid zijn volgens Alma belangrijke kenmerken van Nieuwe Erven. Het maakt dat het fijn en rustgevend is om er te zijn en te werken. De diversiteit aan activiteiten die soms net buiten het reguliere vallen (zoals de gratis toegankelijke en sfeervolle kampvuursessies, het zomer en wintertheater) zijn belangrijk onderdeel van het totaalpakket. En nu ook de mooie zalen die verhuurd worden. Belangrijk voor de inkomsten en dus behoud van de stichting, maar daar mag nog wel wat meer zakelijkheid getoond worden vindt Alma. Ze vraagt zich soms af of de open en vrijblijvende sfeer een rendabel, maar toch laagdrempelig en creatief Nieuwe Erven in de weg staat.
Vol lof over de moestuin pratend komt er ineens een vergelijking boven. ‘De moestuin ziet er perfect uit, qua aanbod van groente, diversiteit/creativiteit in onbekende en traditionele groenten en schone, goed onderhouden bedden. Oftewel, de moestuin is goed georganiseerd EN creatief en dat wenst ze voor het complete plaatje van Nieuwe Erven. Zowel in de activiteiten als in de zaalverhuur. Alma voelt zich altijd welkom op Nieuwe Erven en blijft graag zo hier en daar een helpende hand toesteken. Ze hoopt dat het open karakter en nieuwe initiatieven onderdeel van deze mooie plek blijven!

head_liquid_fish__