Historie

Het idee voor een natuur- en cultuurwerkplaats broeide al langer, maar werd in 2007 werkelijkheid toen David van der Kaaden en Hendrien van Putten ‘hun’ prachtige locatie open stelden voor belangstellenden. Die belangstellenden – in eerste instantie veelal buurtbewoners – werden al snel deelnemers. Samen met hen is een fraaie moestuin ontwikkeld en werden allerlei creatieve projecten voor zowel kinderen als volwassenen georganiseerd. Een aantal van die projecten heeft inmiddels een vaste plek op de agenda. En sinds het prille begin is de reeds aanwezige techniek-werkplaats betrokken in het geheel van Nieuwe Erven.

Aan de rand van de stad heeft Nieuwe Erven zich ontwikkeld tot een broedplaats. Een plek waar creatievelingen, muziekliefhebbers, techneuten en werkbijen – van jong tot oud – elkaar vinden. Een plek waar ideeën werkelijkheid worden en waar ruimte is voor tal van activiteiten; van georganiseerde evenementen tot besloten bijeenkomsten. Zo’n 50 mensen zijn inmiddels aangesloten bij het initiatief Nieuwe Erven om samen een natuur – en cultuurwerkplaats in te richten als centrale ontmoetingsplek in de wijk.

boothead

 

De initiatiefnemers, David en Hendrien, zijn nog dagelijks verbonden aan Nieuwe Erven, hoewel de organisatie nu gelukkig gedragen wordt door meer mensen. Want met zo’n lap grond, een toename van vrijwilligers én een gerenoveerde boerderij in eigendom van de Alliantie is het natuurlijk niet achterover zitten. Samen blijven we er hard aan werken om droom van Nieuwe Erven tot in de verre toekomst te blijven realiseren.

Waar we voor staan:
• Makkelijk toegankelijk, laagdrempelig
• Openstaan voor (ver) nieuwe (nde) ideeën
• Uitnodigende, inspirerende plek
• Een plek waar je je ideeën en dromen waar kunt maken