Historie

Het idee voor een natuur- en cultuurwerkplaats broeide al langer, maar werd in 2007 werkelijkheid toen David van der Kaaden en Hendrien van Putten ‘hun’ prachtige locatie open stelden voor belangstellenden. Die belangstellenden – in eerste instantie veelal buurtbewoners – werden al snel deelnemers. Samen met hen is een fraaie moestuin ontwikkeld en werden allerlei creatieve projecten voor zowel kinderen als volwassenen georganiseerd. Een aantal van die projecten heeft inmiddels een vaste plek op de agenda.

Aan de rand van de stad heeft Nieuwe Erven zich inmiddels ontwikkeld tot een podium en culturele broedplaats. Een plek waar creatievelingen, muziekliefhebbers en werkbijen – van jong tot oud – elkaar vinden. Waar zij, met elkaar, tot nieuw werk kunnen komen en kunnen laten zien aan het publiek.

Een plek waar ideeën werkelijkheid worden en waar ruimte wordt gemaakt voor tal van activiteiten en initiatieven; van georganiseerde evenementen tot besloten bijeenkomsten. Zo’n 50 mensen zijn inmiddels aangesloten bij het initiatief Nieuwe Erven om samen een cultuurwerkplaats voor heel Amersfoort.

boothead

 

Waar we voor staan:
• Makkelijk toegankelijk, laagdrempelig
• Openstaan voor (ver) nieuwe (nde) ideeën
• Uitnodigende, inspirerende plek
• Een plek waar je je ideeën en dromen waar kunt maken