Masterclass van De Nieuwe Honden met Isaak Hofland

Aanvang: 19.30 uur
Deur open: 19.15 uur
Einde: 22.00 uur
Entree: € 7,50 – kaarten verkrijgbaar aan de bar of via online voorverkoop www.nieuweerven.nl/winkel

Isaak Hofland zal op vrijdag 20 oktober een workshop tekstbehandeling en personageontwikkeling geven bij Nieuwe Erven. Het vinden van een geschikte tekst (monoloog), het analyseren van de inhoud, tekstbehandeling, het vormgeven van een personage en uiteindelijk het spelen.

De tekst zal een handvat zijn bij het zoeken naar de betekenis daarvan en bij het ontdekken van het personage. Om diversiteit en persoonlijke keuze te stimuleren wordt aan deelnemers gevraagd een eigen tekst (liefst monoloog) mee te nemen. Deze hoef je niet uit je hoofd te kennen. Kom langs en laat je inspireren door de verhalen van Isaak.

Isaäk Hofland studeerde in 2008 af aan de Toneelacademie Maastricht en is sindsdien werkzaam als freelance acteur, regisseur en producent. Na zijn studie werkte hij o.a. bij Theatergroep MAX, Productiehuis Rotterdam, De Nieuwe Amsterdam, MOMO en Klein Land. Tevens speelde hij in meerdere producties van Toneelgroep Maastrcht en maakte hij bij prductiehuis d*Amor ‘Pool no water’ voor festival De Parade en de locatievoorstelling ‘Vogelvlucht’. Sinds 2011 is hij actief als producent en regisseur van verschillende projecten en evenementen. Dit onder de naam WITKONIJN. Afgelopen seizoen maakte Isaäk voor het 40 jarig bestaan van Flint samen met Petit Comité de voorstelling ‘Bubbel’.