Comedy à la Thjum: Educatiespecial

Wanneer:
11/10/2019 @ 20:00 – 22:30
2019-10-11T20:00:00+02:00
2019-10-11T22:30:00+02:00
Waar:
Nieuwe Erven
Kosten:
€ 5,00

Leren op de vrijdagavond niks voor jou? Dan heb je nog nooit les gehad van 5 comedians. Vrijdag 11 oktober is er een speciaal comedy experiment in Nieuwe Erven. Het concept is simpel: Een comedian speelt een stuk over een onderwerp waar hij/zij veel van weet en vervolgens mag het publiek vragen stellen over dit onderwerp aan de comedian. De avond wordt in veilige banen geleid door Thjum die comedian en leraar is. Een soort College Tour alleen dan wel grappig. Dit is de ideale gelegenheid om een avond heerlijk te lachen en vervolgens thuis interessant intellectueel te doen over wat je hebt gezien! Nieuwsgierig? Komen!

 

De leraren zijn:

Tijmen Dokter. Dit jaar is het precies 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Sinds de Tweede Wereldoorlog leven we in vrede, in vrijheid en in welvaart. Iedereen kent wel verhalen over de honger, het verzet, de NSB, over onderduikers en collaborateurs, over bezetters en bevrijders. Maar wat moeten we anno 2019 nog met die verhalen? Moeten we de oorlog nu definitief achter ons laten, of kunnen we juist lessen blijven leren?

In Mijn Strijd neemt Tijmen je mee in zijn hoofd waarin hij stranden bestormt en steden bevrijdt. De Tweede Wereldoorlog is een vat vol verhalen en hij wil ze allemaal vertellen. Verhalen over vrijheid, opoffering en heldenmoed, verhalen over leed, maar vooral verhalen met humor. Van de slagvelden in Normandië tot in de tuin van zijn oma, voor Tijmen is de oorlog overal.

Thijs van Litsenburg. Thijs vindt dat het leven te serieus genomen wordt. Er wordt te veel gedacht aan meetbaar geluk en langetermijnplannen, terwijl er te weinig dromen nagejaagd worden. Met een flinke portie zelfspot doet Thijs zelf impulsief wat goed voelt. Zo wordt hij op z’n 22ste één dag in de week buschauffeur. Achter het stuur van de stadsbus in Eindhoven maakt hij van alles mee en dat gebruikt ‘ie handig op het podium.

Arnold Baldé. Arnold weet sinds zijn 9e dat er transvetten in koekjes zitten. Als je gezond eet, komt alles goed. Niet. Na tien jaar studie en drie voedingsdiploma’s blijkt dat je ziek wordt van te veel gezonde feiten. Nu, praat Meneer Gezond liever over paarse gordijnen dan over voeding. Arnold houdt van een uitdaging. Vanavond, voeding.

Nadaav Chermon. Nadaav is behalve comedian vooral een chaoot. Een chaoot die vergeet om zijn zaakjes te regelen, die vergeet op optredens te verschijnen. Heeft jarenlang met licht verstandelijk beperkte jongeren gewerkt in de zorg en weet nu hij recruiter is geworden precies hoe dat voor die gasten gevoeld moet hebben. Heeft ook nog in de finales van Comedyslam en Comedy en Cocktails gestaan. Gewonnen? Nee was ‘ie vergeten.

Zaal open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Entree: 5,00 PIN Only of online: https://www.nieuweerven.nl/product/comedy-a-la-thjum-educatiespecial/