Het Lienderts Orkest en koor Tourdion maken samen kerstmuziek

Het Lienderts Orkest en koor Tourdion maken samen kerstmuziek
Wanneer:
19/12/2018 @ 20:00 – 21:15
2018-12-19T20:00:00+01:00
2018-12-19T21:15:00+01:00
Waar:
Stichting Nieuwe Erven
Heiligenbergerweg 144
3816 AN Amersfoort
Nederland
Kosten:
Gratis
Het Lienderts Orkest en koor Tourdion maken samen kerstmuziek @ Stichting Nieuwe Erven | Amersfoort | Utrecht | Nederland

Op woensdagavond 19 december geven het Lienderts Orkest en het Koor Tourdion een gemeenschappelijk kerstconcert in het Nieuwe Erven. Het concert start om 20.00 uur en eindigt rond 21.15 uur. De zaal is voor publiek open vanaf 19.30 uur. Na afloop bestaat er nog tot 22.30 uur gelegenheid om met elkaar het glas te heffen. De toegang is gratis.

Het Lienderts Orkest bestaat drie jaar en repeteert wekelijks op woensdagavond in de Groene Stee. We zijn een leerorkest waarin we ook open staan voor musici die pas sinds kort een instrument bespelen en zich verder willen bekwamen door samen met anderen in een ‘echt’ orkest te spelen. In principe zijn alle instrumenten welkom. Op dit moment bestaat ons orkest uit 15 leden:voornamelijk strijkers en blazers. Het Tourdionkoor is een koor uit de wijk Liendert. Zij repeteren wekelijks op donderdagavond in de kerk naast de Groene Stee en zijn min of meer onze buren. Vandaar dat we dit jaar samen een concert geven.

Op het programma staan uiteenlopende (kerst) liederen en stukken. Het Tourdionkoor zingt enkele stemmige kerstliederen zoals: Christmas is coming en God rest you merry gentleman. Samen met ons orkest voert het koor de First Noël Canon van Pachelbel uit. Verder speelt het Lienderts Orkest ondermeer het Halleluja van G.F.Händel en het bekende Halleluja van W.A. Mozart en het altvioolconcert van G.F. Telemann. Alle instrumentale stukken en de canon van Pachelbel zijn door onze “huiscomponist” Anne Maartje Lemereis van het Lienderts Orkest zodanig bewerkt dat alle leden op hun eigen muzikale niveau kunnen meespelen. Zo vormen we een laagdrempelig orkest. Wil je graag het komend jaar zelf meespelen in ons Lienderts Orkest dan ben je helemaal van harte welkom.

Voor verdere inlichtingen kun je contact opnemen met: Anne-Maartje Lemereis of Jos Schoenmakers (hetliendertsorkest@gmail.com of j.j.schoenmakers@hetnet.nl)

Het concert vindt plaats bij Nieuwe Erven in de Boerderij. Nieuwe Erven is meer dan een podium, waar je kunt genieten van o.a muziek, theater en literaire voorstellingen, gevestigd in Amersfoort.

Datum: Woensdag 19 december 2018
Aanvang: 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur
Entree: Toegang is gratis, aanmelden voorafgaand is niet verplicht.