JeKun(s)t! met Danse Macabre

JeKun(s)t! met Danse Macabre
Wanneer:
17/02/2019 @ 14:00 – 17:00
2019-02-17T14:00:00+01:00
2019-02-17T17:00:00+01:00
Waar:
Stichting Nieuwe Erven
Heiligenbergerweg 144
3816 AN Amersfoort
Nederland
Kosten:
€ 5,00
JeKun(s)t! met Danse Macabre @ Stichting Nieuwe Erven | Amersfoort | Utrecht | Nederland

JeKunst-middagen zijn familiefeestjes (6+) met workshops, educatie én een daverende afsluiting: de finale. Thema van de middag is steeds een bekend kunstwerk. Op 17 februari is dat de Danse Macabre, een wereldberoemd muziekstuk, dat je vast wel eens hebt gehoord. Zeker als je wel eens in de Efteling bent geweest.

Lekker macaber
De Danse Macabre is een kort en humoristisch muziekstuk dat gaat over spoken. Je hoort de klok om middernacht 12 keer slaan en vervolgens hoe de duivel met zijn vioolspel de doden uit hun graven speelt. Die gaan natuurlijk spoken. Maar aan het eind van het liedje jaagt het ochtendlicht alle dode zielen weer terug in hun graf.

Drie programma-onderdelen
Elke JeKunst middag begint om 14:00, duurt tot 17:00 uur en bestaat uit drie onderdelen. De middag begint altijd met een half uurtje, waarin je van alles over het kunstwerk te weten komt. Saai? Zeker niet!

Workshops
Vervolgens stellen diverse kunstenaars en ervaren workshopleiders zich voor en mag iedereen kiezen aan welke workshop je één uur lang mee wilt doen. Er zijn zes verschillende workshops: muziek, toneel, schrijven, dans, beeldend én eentje speciaal voor kinderen. In alle workshops wordt iets gemaakt dat met die Danse Macabre te maken heeft.

Finale
Als de workshops achter de rug zijn, laten we aan elkaar zien wat er gemaakt is én zetten we onze eigen Danse Macabre in elkaar. Die laten we van 16:45 – 17:00 uur zien aan wie er maar komt kijken. Nodig de hele familie en al je buren en vrienden maar uit!

Speel jij een muziekinstrument?
Neem dat dan mee! Dan maken we ons eigen concert. Mail of bel ook even met Rossi Ovtcharova. Zij stuurt je dan de bladmuziek al op. 06 – 41 24 18 55 of rovtcharova@gmail.com

Wat moet je meenemen?
Je hoeft niets mee te nemen, maar… witte lakens, grote kartonnen dozen en alles wat jij in huis hebt om lekker mee te kunnen griezelen is meer dan welkom.

Meedoen?
Kaartjes voor JeKunst kun je bestellen via Nieuwe Erven, www.nieuweerven.nl/winkel . Pas op de middag zelf hoef je te kiezen aan welke work-shop jij mee wilt doen. Voor iedereen tussen de 6 en 99 jaar wordt het een heerlijke, leerzame middag vól creativiteit en interactie. Kom dus!