Stadsnatuur als nieuwe buur: FASadE organiseert architectuurcafé

Stadsnatuur als nieuwe buur: FASadE organiseert architectuurcafé
Wanneer:
16/10/2019 @ 19:30 – 22:00
2019-10-16T19:30:00+02:00
2019-10-16T22:00:00+02:00
Kosten:
€ 5,00
Stadsnatuur als nieuwe buur: FASadE organiseert architectuurcafé

Amersfoort staat voor een grote verdichtingsopgave de komende jaren en de druk op de groene (publieke) ruimte neemt toe. Hoe kan de verdichtingsopgave bijdragen aan de gezonde stad en herstel van biodiversiteit? Laat natuur zich wel regisseren? Op woensdagavond 16 oktober organiseert FASadE een architectuurcafé “Stadsnatuur als nieuwe buur”, over wat de betekenis is van de stad als biotoop en in hoeverre we met regie de stadsbiotoop biodiverser kunnen maken. Piet Vollaard, Kees Moeliker, Hank van Tilborg en stadsecologe Fenneke Van de Vegte geven op deze avond hun kijk op stadsnatuur.

Piet Vollaard is architect, architectuurcriticus en medeoprichter van Stichting De Natuurlijke Stad, die zich als doelt stelt de ecologie en biodiversiteit van de stad te versterken. Vollaard is mede-auteur van het boek “Stadsnatuur maken”.

Kees Moeliker wordt ook wel de eendenman of the duck guy genoemd. Hij is vanaf 1989 verbonden aan het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam en won in 2003 de Ig Nobelprijs. Deze prijs eert  resultaten die mensen aan het denken zetten, aan het lachen maken en de interesse in wetenschap en techniek vergroten. Moeliker publiceert regelmatig in NRC Handelsblad en The Guardian en is laat op de radio regelmatig van zich horen.

Hank van Tilborg is landschapsarchitect en partner bij H+N+S landschapsarchitecten. Hij publiceert met grote regelmaat en zal deze avond ingaan op het plan voor de bloemenlinie, waarvan hij geestelijke vader is. Van Tilborg is lid van de inspiratiegroep die in het kader van de Nationale Omgevingsvisie meedenkt met het Ministerie van BZK over de opgaven voor Nederland.

Fenneke van der Vegte werkt als stadsecoloog voor de gemeente Amersfoort en Zeist. Moderator is Patrick van der Klooster.

Datum: woensdag 16 oktober
Start: 20.00 uur. Inloop: 19.30 uur.
Locatie: Nieuwe Erven

Entree: €5,-