STUT Theater speelt Buitengewoon, met workshop

STUT Theater speelt Buitengewoon, met workshop
Wanneer:
02/02/2020 @ 15:00 – 21:00
2020-02-02T15:00:00+01:00
2020-02-02T21:00:00+01:00
Kosten:
10,- 15,- of 20,-
STUT Theater speelt Buitengewoon, met workshop

Dames en heren, jongens en meisjes, welkom! Ik wil u graag van te voren waarschuwen. Wat u hier zo meteen gaat zien, kan als zeer schokkend worden ervaren. Ik vraag u niet te gillen. Maak geen oogcontact. En blijf in uw stoelen zitten. Dat is voor uw eigen veiligheid…

BuitenGewoon is een voorstelling van Stut Theater, een wijktheatergroep uit Utrecht en speelt zich af in het circus. Na een aantal zeer succesvolle en uitverkochte edities tijdens de wijkentournee in Utrecht strijkt het rondreizende circus op zaterdag 19.00 uur neer bij Nieuwe Erven in Amersfoort.

De voorstelling BuitenGewoon wordt gespeeld door vijf mensen die soms het gevoel hebben dat ze er niet bij horen in de maatschappij en een buitenbeentje zijn. Zij bevragen de inclusieve samenleving door eigen verhalen en ervaringen te delen. Bijvoorbeeld Corrie die een fysieke beperking heeft en zich daardoor vaak onhandig voelt. Of Anton die tegen vooroordelen aanloopt omdat hij Surinaams is. BuitenGewoon is een confronterende voorstelling vol humor en zelfspot. Een feest der herkenning voor iedereen die zich wel eens een buitenbeentje voelt.

Speler Annelies over BuitenGewoon: “De voorstelling laat je nadenken over waar je bij hoort in de maatschappij, waar je bij wil horen en waar je juist niks mee te maken wil hebben. En gaandeweg merk je dat die dingen dichterbij elkaar liggen dan je denkt.” Speler Suzanne vult aan: “BuitenGewoon geeft inzicht in hoe je onbewust mensen labelt. Ik ben van mening dat niemand beoordeeld zou moeten worden op uiterlijk, beperkingen of verleden. Daarom doe ik mee met deze voorstelling, om daar een steentje aan bij te dragen.”

Stut is een community theatergezelschap, gevestigd in de Utrechtse wijk Overvecht. Bij Stut worden voorstellingen gespeeld door mensen die niet vanzelfsprekend in aanraking komen met kunst en cultuur, in plaats van acteurs of amateurs. Denk bijv. aan zwerfjongeren, asielzoekers of tbs’ers. Stut zoekt deze mensen op en vraagt of ze hun verhaal willen vertellen. Van die verhalen maakt Stut – met een professioneel team – prachtige en waarachtige theatervoorstellingen. Letterlijk uit het leven gegrepen en gespeeld door de mensen die het zelf hebben meegemaakt.

Workshop
Voor belangstellenden wordt door Stut voorafgaand aan de voorstelling een workshop gegeven. In deze workshop ga je zelf ervaren hoe het is om jouw verhaal te spelen. Of misschien het verhaal van iemand anders? Hoe geef je een artistieke vertaling aan een verhaal? De workshop wordt geleid door artistiek leider Donna Risa van STUT Theater en zal in actieve vorm plaatsvinden op Nieuwe Erven.

Meedoen? Meld je aan! Dat doe je door een combiticket te kopen, zie hieronder. Met zo’n ticket volg je de workshop, aansluitend ga je met de deelnemers aan het diner en daarna neem je plaats tussen het publiek om de voorstelling Buitengewoon van Stut Theater te zien.

€ 20,- Combiticket workshop – diner – voorstelling aanvang 15.00 uur
€ 15,- Combiticket workshop – diner – voorstelling,
speciaal voor vrijwilligers van Nieuwe Erven
aanvang 15.00 uur
€ 10,- Ticket voorstelling aanvang 19.00 uur