Agenda

Wil je een muziek- of theatervoorstelling in onze grote zaal opvoeren? Of wil je een expositie of literaire activiteit organiseren? Je bent van harte welkom. Stuur een mail naar post@nieuweerven.nl

AGENDA

jun
20
do
Deze Donderdag SessieS met Woolf
jun 20 @ 20:30 – 23:00
Deze Donderdag SessieS met Woolf @ Nieuwe Erven

Deze Donderdag Sessie met Woolf is perfect voor een midzomeravond.

Drie krachtige, prachtig zingende vrouwen met stemmen die als tandwielen in elkaar grijpen. Wie Woolf hoort is niet alleen publiek, maar voelt zich deelgenoot van de meeslepende klanken en verhalen die songwriters Marieke, Mylène en Ellen met kwetsbaarheid en overgave brengen. Woolf schrikt niet terug van onderwerpen die het leven in de kern raken, met teksten die ertoe doen, en de warme, ingetogen begeleiding voorziet het geheel van een gouden randje.

De drie zangeressen leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam, en zijn sindsdien onafscheidelijk. In verschillende formaties reisden ze al tijdens hun studie de hele wereld over om eigen projecten te spelen en die van anderen aan te vullen. Zij zongen legendarische songs van de grote songwriters der aarde en leerden de kneepjes van het vak. In 2016 besloten de vrouwen dat het tijd was om zelf aan het schrijven te slaan, en al snel was Woolf een feit. Zij vielen meteen op in de Nederlandse scene, werden uitgenodigd bij 3fm, en speelden voorprogramma’s tijdens de tour van Celine Cairo begin 2017. “Deze band is klaar voor de grotere podia”, schreef Livestreammagazine na afoop van één van de sets.

Later dat jaar ging Woolf de studio in met muzikant en producer Mats Voshol, en niet veel later was de eerste EP een feit. Inmiddels heeft Woolf 5 singles uitgebracht, en zitten concrete plannen voor een debuutalbum in het vat.

Zin in voorpret? Kijk hier: http://www.woolfmusic.com/media.html

Aanvang: 21.00 uur
Zaal open: 20.30 uur
Entree: €5

jun
22
za
Altar gratuidad
jun 22 @ 10:00 – 22:30
Altar gratuidad

Kunstactie en workshop-dag ‘Altaar Dankbaarheid’

De Chileense mixed-media kunstenaar Isabel Yto Aranda begeleidt deze door haar geïnitieerde kunstactie in de tuin van Nieuwe Erven. Elektronisch muzikant Rinke Beckers regisseert het met deelnemers ontwikkelde geluid dat uit het aardse kunstwerk komt. Met planten, stenen, hout en andere natuurlijke materialen wordt een beeld ontwikkeld dat fungeert als ontmoetingsplek in het licht en in het donker. Chileense beeldend kunstenaars Omar Gatica, Rosario Huidobro en Andres Aliaga staan Yto bij als makers en begeleiders van de kunstactie. Deelname aan de workshop-dag is gratis.
Geef je op via mail: wereldartiesten@gmail.com

Planning workshop-dag en kunstactie Altaar Dankbaarheid
Deel 1: 10.00 – 13.00 uur Reflectie
De deelnemers delen hun visie op de planeet. We praten over definities, het bewustzijn of het gebrek daaraan met betrekking tot onze woonplek en alles wat deze plek biedt. Motivaties en doelstellingen worden geformuleerd in een conceptwolk. Daarna beslissen we welke definities de meeste aandacht krijgen binnen het kunstwerk.

Deel 2: 14.00 – 18.00 uur Actie
Het tweede deel wordt gevormd door een aantal activiteiten:
– Met LED snoeren accentueren we een of meer objecten die symboliseren wat we in dit werk willen uitdrukken.
– Geluiden worden geïntegreerd die de thema’s identificeren en onze doelen benadrukken.
– We gebruiken natuurlijke elementen als aarde, stenen en planten en ontwerpen en bouwen het altaar.

Deel 3: 20.00 – 22.30 uur Performance
Wat in de workshop is besproken en gedefinieerd creëert een eerbetoon aan de aarde en alles wat zij ons geeft. Altaar Dankbaarheid wordt een collectief kunstwerk dat ervaringen en ontmoetingen bevat van wezens uit verschillende breedtegraden die hetzelfde gevoel van liefde en respect voor het leven delen.

jun
24
ma
Dichtwerk
jun 24 @ 20:30 – 22:00
Dichtwerk

 

Kom ook naar het Amersfoorts podium voor poëzie en korte verhalen: Dichtwerk. Het is een avond waar schrijvers en dichters voordragen uit eigen werk, afgewisseld door een muzikaal intermezzo. Het is persoonlijk, aangrijpend, inspirerend, humoristisch en eigenzinnig. Voor liefhebbers van taal, proza, poëzie 1.0 & poëzie 2.0. Dichtwerk is een avond waar je zelf kunt voordragen of kan komen luisteren, observeren en ontspannen.

Dichtwerk vindt plaats in de boerderij van Nieuwe Erven, gevestigd in Amersfoort. Nieuwe Erven is meer dan een podium, je kunt er genieten van onder andere muziek, theater en literaire voorstellingen.

Aanvang: 20.30 uur
Zaal open: 20.15 uur
Entree: 5 euro (tickets verkrijgbaar via nieuweerven.nl/winkel)

jun
27
do
Deze Donderdag Sessies met Cortez
jun 27 @ 20:30 – 23:00
Deze Donderdag Sessies met Cortez @ Nieuwe Erven
Deze Donderdag Sessie speelt Cortez semi-akoustisch met als special guest Maarten Plug. Yeah!

De Amersfoortse band Cortez speelt een eigen repertoire van toegankelijke country-folk popsongs. Met een leadzanger en leadzangeres en bovenop de basisbezetting instrumenten als accordeon, banjo en mandoline is Cortez in staat om elk nummer een eigen sfeer te geven. Een dynamische ritmesectie, meerstemmige zang en een beetje twang geven het geheel een extra duwtje. Invloeden lopen uiteen van The Decemberists tot The Band, van Ryan Adams tot Wilco.

Cortez bestaat inmiddels ruim 10 jaar en speelde op vele podia in de thuisregio Amersfoort en daarbuiten. Van kleine semi-akoestische optredens tot aan grotere podia op buitenfestivals: Cortez is veelzijdig en voelt zich overal thuis. De band bracht in eigen beheer drie cd’s uit. Het laatste album, getiteld All This Restless Yearning, werd in januari 2019 gepresenteerd.

“Amersfoort heeft weer een band waar ze trots op kan zijn.”

(VPRO 3voor12)

Alvast voorproeven? Luister hier: https://soundcloud.com/corteztheband

Aanvang: 21.00 uur
Zaal open: 20.30 uur
Entree: €5

Bestel hier uw tickets

Foto © Clemens Rikken

 

jun
29
za
Musica Mundi met Hannie Slingerland
jun 29 @ 10:00 – 17:00
Musica Mundi met Hannie Slingerland

Meerstemmige koormuziek onder leiding van Hannie Slingerland m.m.v. Jacqueline Edeling (accordeon).
www.hannieslingerland.nl

Kosten: € 40,00 (excl. lunch)

jul
6
za
De Magische Reis gespeeld door Muziektheater Totaal
jul 6 @ 15:30 – 16:30
De Magische Reis gespeeld door Muziektheater Totaal

Ga met ons mee op een magische reis!

Op zaterdag 6 juli presenteert Muziektheatergroep Totaal de voorstelling ‘De magische reis’. Een toepasselijke titel want de afgelopen maanden gingen de spelers zelf op reis. Elk van hen koos een eigen uitdaging: iets nieuws leren op het gebied van zang, spel en beweging. Geen gemakkelijke reis.
Maar ja, je komt pas op nieuwe plekken, als je de veilige en vertrouwde paden durft te verlaten. Toch?

Alle spelers werkten een scene uit en kozen een lied dat paste bij hun eigen specifieke uitdaging.
Onder de coaching van Reinier Bavinck en met feedback van hun tegenspelers ontstond een bijzondere voorstelling. Een voorstelling waarin de groep het publiek meeneemt op een waarlijk
magische reis vol wonderlijke personages, met al hun diepste verlangens en wensen. Personages die keuzes maken. Keuzes die gevolgen hebben.

Het stuk begint en eindigt met de hele groep met daartussen scènes uit heden en verleden. Humor, ernst, verwondering en ontroering wisselen elkaar in hoog tempo af.
De spelers van Muziektheater Totaal nodigen je uit om ze op deze reis te vergezellen.

Waar? Cultuurboerderij Nieuwe Erven (Heiligenbergerweg 144 te Amersfoort Zuid, wijk: Randenbroek).
Wanneer? Zaterdag 6 juli 2019
Aanvang: 15:30 uur.
Zaal gaat open om 15:15 uur.
Entree 5 euro.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de leden van Totaal en via pr@muziektheater-totaal.nl
De ruimte is beperkt, dus wees er snel bij!

Totaal zoekt ook nieuw talent voor de volgende reis!
En dan…. Als de ene reis afgelopen is, dan start meteen weer een nieuwe. In september starten wij daarom met de repetities van ….

Urinetown
Urinetown is een satirische en absurdistische musical, met een flinke dosis maatschappijkritiek. Voor
deze productie zijn we op zoek naar nieuw talent. Lijkt het je leuk om mee te doen? Twijfel niet en
neem contact op met pr@muziektheater-totaal.nl en kom een keer kijken bij een van onze repetities.
Welkom! Wij zien ernaar uit om je te ontmoeten.

jul
8
ma
Schrijfcafé Amersfoort
jul 8 @ 09:30 – 11:30
Schrijfcafé Amersfoort @ Nieuwe Erven

Ben je net begonnen met schrijven? Of al lang bezig en op zoek naar nieuwe ideeën? Wil je eens ervaren hoe het is om met meer mensen te schrijven? Dan ben je van harte welkom bij Schrijfcafé Amersfoort. Bij het Schrijfcafé gaat het niet om een afgerond verhaal of om een perfect gedicht, maar om het schrijven op een spontane manier. Er is geen goed of fout. In het Schrijfcafé leer je door oefeningen je aandacht zo te richten dat je vanuit je gevoel gaat schrijven. Schrijfervaring is niet nodig.

Dus wil je:

 • inspirerende schrijfoefeningen leren?
 • ontdekken wat er in je leeft?
 • ervaren hoe het is om in een groep te schrijven?
 • plezier in het schrijven krijgen?
 • leren hoe je vanuit je gevoel kunt schrijven?

Kom dan naar het Schrijfcafé!

Wat, hoe en waar?
Waar: (let op: de locatie is gewijzigd!) Cultuurboerderij De Nieuwe Erven (In de Kwekerij), Heiligenbergerweg 144, 3816 AN Amersfoort

Wanneer: Het Schrijfcafé is elke tweede maandag van de maand. Kijk bij de Schrijfactiviteiten voor de exacte data van het Schrijfcafé.

Tijd: van 09.30 uur tot 11.30 uur.

Kosten: €20,00 per keer, inclusief twee consumpties.

Inloop of aanmelden: Je kunt de dag zelf besluiten om deel te nemen, maar je kunt je ook van tevoren aanmelden door een mailtje te sturen naar: jolanda@schrijfcafeamersfoort.nl

aug
12
ma
Schrijfcafé Amersfoort
aug 12 @ 09:30 – 11:30
Schrijfcafé Amersfoort @ Nieuwe Erven

Ben je net begonnen met schrijven? Of al lang bezig en op zoek naar nieuwe ideeën? Wil je eens ervaren hoe het is om met meer mensen te schrijven? Dan ben je van harte welkom bij Schrijfcafé Amersfoort. Bij het Schrijfcafé gaat het niet om een afgerond verhaal of om een perfect gedicht, maar om het schrijven op een spontane manier. Er is geen goed of fout. In het Schrijfcafé leer je door oefeningen je aandacht zo te richten dat je vanuit je gevoel gaat schrijven. Schrijfervaring is niet nodig.

Dus wil je:

 • inspirerende schrijfoefeningen leren?
 • ontdekken wat er in je leeft?
 • ervaren hoe het is om in een groep te schrijven?
 • plezier in het schrijven krijgen?
 • leren hoe je vanuit je gevoel kunt schrijven?

Kom dan naar het Schrijfcafé!

Wat, hoe en waar?
Waar: (let op: de locatie is gewijzigd!) Cultuurboerderij De Nieuwe Erven (In de Kwekerij), Heiligenbergerweg 144, 3816 AN Amersfoort

Wanneer: Het Schrijfcafé is elke tweede maandag van de maand. Kijk bij de Schrijfactiviteiten voor de exacte data van het Schrijfcafé.

Tijd: van 09.30 uur tot 11.30 uur.

Kosten: €20,00 per keer, inclusief twee consumpties.

Inloop of aanmelden: Je kunt de dag zelf besluiten om deel te nemen, maar je kunt je ook van tevoren aanmelden door een mailtje te sturen naar: jolanda@schrijfcafeamersfoort.nl

aug
26
ma
CAMP Zomer theater
aug 26 – aug 30 hele dag
sep
9
ma
Schrijfcafé Amersfoort
sep 9 @ 09:30 – 11:30
Schrijfcafé Amersfoort @ Nieuwe Erven

Ben je net begonnen met schrijven? Of al lang bezig en op zoek naar nieuwe ideeën? Wil je eens ervaren hoe het is om met meer mensen te schrijven? Dan ben je van harte welkom bij Schrijfcafé Amersfoort. Bij het Schrijfcafé gaat het niet om een afgerond verhaal of om een perfect gedicht, maar om het schrijven op een spontane manier. Er is geen goed of fout. In het Schrijfcafé leer je door oefeningen je aandacht zo te richten dat je vanuit je gevoel gaat schrijven. Schrijfervaring is niet nodig.

Dus wil je:

 • inspirerende schrijfoefeningen leren?
 • ontdekken wat er in je leeft?
 • ervaren hoe het is om in een groep te schrijven?
 • plezier in het schrijven krijgen?
 • leren hoe je vanuit je gevoel kunt schrijven?

Kom dan naar het Schrijfcafé!

Wat, hoe en waar?
Waar: (let op: de locatie is gewijzigd!) Cultuurboerderij De Nieuwe Erven (In de Kwekerij), Heiligenbergerweg 144, 3816 AN Amersfoort

Wanneer: Het Schrijfcafé is elke tweede maandag van de maand. Kijk bij de Schrijfactiviteiten voor de exacte data van het Schrijfcafé.

Tijd: van 09.30 uur tot 11.30 uur.

Kosten: €20,00 per keer, inclusief twee consumpties.

Inloop of aanmelden: Je kunt de dag zelf besluiten om deel te nemen, maar je kunt je ook van tevoren aanmelden door een mailtje te sturen naar: jolanda@schrijfcafeamersfoort.nl

sep
15
zo
Theater voor de allerkleinsten – De Boekeling (2+)
sep 15 @ 15:00 – 16:00
Theater voor de allerkleinsten - De Boekeling (2+) @ Stichting Nieuwe Erven | Amersfoort | Utrecht | Nederland

Ook in 2019 zullen er bij Nieuwe Erven theatervoorstellingen voor de allerkleinsten (0-6 jaar) te zien zijn. Op meerdere zondagmiddagen zetten we onze deuren open en dan is er van alles te beleven op het grote podium. Kom je ook kijken? Lees hieronder wat er 15 september staat te gebeuren.

De Boekeling (2+) – Theatergroep Knars
Ik wil er steeds weer in kijken, in mijn favoriete boek. Het liefst zou ik het nooit meer dicht doen. Erin kruipen zoals een eekhoorntje in een boom. Soms maak ik spaghetti van de letters of trek ik thee van de bladzijde. Dan doe ik net alsof ik in mijn boek woon en leg mijn hoofd neer op het zachte papier. Ik verstop me in het verhaal en niemand kan mij vinden. Als het je leuk lijkt, kan ik je wel een keertje meenemen. Dan lees ik je een stukje voor. ‘Er was eens een boek…’

Mevrouw Boekeling is gek is op boeken. In haar handen kunnen de boeken alles worden. Bladzijdes vliegen, kaften kiften en boeken zingen. Er ontvouwen zich figuren die kinderen laten schaterlachen of honden laten huilen.

Aan het einde van de voorstelling mogen de kinderen samen met mevrouw Boekeling alle voel-, luister- en geurboeken ontdekken in een speelwereld die ontstaat uit de boeken van de voorstelling.

Datum: Zondag 15 september 2019
Aanvang: 15.00 uur
Entree: € 7,50 voor kinderen en volwassenen. Bij Nieuwe Erven kan alleen gepind worden. Of vooraf te bestellen via www.nieuweerven.nl/winkel.

okt
14
ma
Schrijfcafé Amersfoort
okt 14 @ 09:30 – 11:30
Schrijfcafé Amersfoort @ Nieuwe Erven

Ben je net begonnen met schrijven? Of al lang bezig en op zoek naar nieuwe ideeën? Wil je eens ervaren hoe het is om met meer mensen te schrijven? Dan ben je van harte welkom bij Schrijfcafé Amersfoort. Bij het Schrijfcafé gaat het niet om een afgerond verhaal of om een perfect gedicht, maar om het schrijven op een spontane manier. Er is geen goed of fout. In het Schrijfcafé leer je door oefeningen je aandacht zo te richten dat je vanuit je gevoel gaat schrijven. Schrijfervaring is niet nodig.

Dus wil je:

 • inspirerende schrijfoefeningen leren?
 • ontdekken wat er in je leeft?
 • ervaren hoe het is om in een groep te schrijven?
 • plezier in het schrijven krijgen?
 • leren hoe je vanuit je gevoel kunt schrijven?

Kom dan naar het Schrijfcafé!

Wat, hoe en waar?
Waar: (let op: de locatie is gewijzigd!) Cultuurboerderij De Nieuwe Erven (In de Kwekerij), Heiligenbergerweg 144, 3816 AN Amersfoort

Wanneer: Het Schrijfcafé is elke tweede maandag van de maand. Kijk bij de Schrijfactiviteiten voor de exacte data van het Schrijfcafé.

Tijd: van 09.30 uur tot 11.30 uur.

Kosten: €20,00 per keer, inclusief twee consumpties.

Inloop of aanmelden: Je kunt de dag zelf besluiten om deel te nemen, maar je kunt je ook van tevoren aanmelden door een mailtje te sturen naar: jolanda@schrijfcafeamersfoort.nl

nov
11
ma
Schrijfcafé Amersfoort
nov 11 @ 09:30 – 11:30
Schrijfcafé Amersfoort @ Nieuwe Erven

Ben je net begonnen met schrijven? Of al lang bezig en op zoek naar nieuwe ideeën? Wil je eens ervaren hoe het is om met meer mensen te schrijven? Dan ben je van harte welkom bij Schrijfcafé Amersfoort. Bij het Schrijfcafé gaat het niet om een afgerond verhaal of om een perfect gedicht, maar om het schrijven op een spontane manier. Er is geen goed of fout. In het Schrijfcafé leer je door oefeningen je aandacht zo te richten dat je vanuit je gevoel gaat schrijven. Schrijfervaring is niet nodig.

Dus wil je:

 • inspirerende schrijfoefeningen leren?
 • ontdekken wat er in je leeft?
 • ervaren hoe het is om in een groep te schrijven?
 • plezier in het schrijven krijgen?
 • leren hoe je vanuit je gevoel kunt schrijven?

Kom dan naar het Schrijfcafé!

Wat, hoe en waar?
Waar: (let op: de locatie is gewijzigd!) Cultuurboerderij De Nieuwe Erven (In de Kwekerij), Heiligenbergerweg 144, 3816 AN Amersfoort

Wanneer: Het Schrijfcafé is elke tweede maandag van de maand. Kijk bij de Schrijfactiviteiten voor de exacte data van het Schrijfcafé.

Tijd: van 09.30 uur tot 11.30 uur.

Kosten: €20,00 per keer, inclusief twee consumpties.

Inloop of aanmelden: Je kunt de dag zelf besluiten om deel te nemen, maar je kunt je ook van tevoren aanmelden door een mailtje te sturen naar: jolanda@schrijfcafeamersfoort.nl

dec
9
ma
Schrijfcafé Amersfoort
dec 9 @ 09:30 – 11:30
Schrijfcafé Amersfoort @ Nieuwe Erven

Ben je net begonnen met schrijven? Of al lang bezig en op zoek naar nieuwe ideeën? Wil je eens ervaren hoe het is om met meer mensen te schrijven? Dan ben je van harte welkom bij Schrijfcafé Amersfoort. Bij het Schrijfcafé gaat het niet om een afgerond verhaal of om een perfect gedicht, maar om het schrijven op een spontane manier. Er is geen goed of fout. In het Schrijfcafé leer je door oefeningen je aandacht zo te richten dat je vanuit je gevoel gaat schrijven. Schrijfervaring is niet nodig.

Dus wil je:

 • inspirerende schrijfoefeningen leren?
 • ontdekken wat er in je leeft?
 • ervaren hoe het is om in een groep te schrijven?
 • plezier in het schrijven krijgen?
 • leren hoe je vanuit je gevoel kunt schrijven?

Kom dan naar het Schrijfcafé!

Wat, hoe en waar?
Waar: (let op: de locatie is gewijzigd!) Cultuurboerderij De Nieuwe Erven (In de Kwekerij), Heiligenbergerweg 144, 3816 AN Amersfoort

Wanneer: Het Schrijfcafé is elke tweede maandag van de maand. Kijk bij de Schrijfactiviteiten voor de exacte data van het Schrijfcafé.

Tijd: van 09.30 uur tot 11.30 uur.

Kosten: €20,00 per keer, inclusief twee consumpties.

Inloop of aanmelden: Je kunt de dag zelf besluiten om deel te nemen, maar je kunt je ook van tevoren aanmelden door een mailtje te sturen naar: jolanda@schrijfcafeamersfoort.nl