Over Nieuwe Erven

Cultuurboerderij Nieuwe Erven is dé broedplaats voor podiumkunsten waar amateurartiesten de vrije ruimte krijgen om te experimenteren en door te groeien.

Creatievelingen, artiesten en muzikanten – amateur & professional, van jong tot oud, rijp en groen – vinden elkaar om nieuw werk te maken en te laten zien aan hun publiek.

Muziek, theater en kunsten maken, gedichten of verhalen schrijven: voor elke cultuurvorm zetten wij onze deuren open.

 

 

Geborgenheid, ruimte om te ‘klooien’ en geen druk om tot een eindproduct te komen zijn randvoorwaarden die Nieuwe Erven wil bieden aan dit creatieve proces van makers. Wij geloven namelijk dat aan elke succesvolle voorstelling een rijpingsproces vooraf gaat. Een proces waarin de artiest mag uitproberen, er op terug kan komen en uiteindelijk zijn definitieve weg vindt. Als er geen ruimte is voor dit allereerste stadium van creeren dan vindt er weinig vernieuwing en innovatie plaats binnen het makersveld.
Vanuit die gedachte doen wij, staf en vrijwilligers van Nieuwe Erven, er alles aan om een locatie neer te zetten die intiem, veilig en inspirerend werkt om de artiest te laten bloeien.
We bieden hiervoor ruimte in de boerderij (tot 100 pp) of de Kwekerij (tot 40 pp).

Begonnen als vrijwilligersorganisatie houdt Nieuwe Erven met overtuiging vast aan het werken met vrijwilligers omdat de toegevoegde waarde hiervan voor onze organisatie groot is. We geloven dat je met vele geïnteresseerde en betrokken mensen een bijzonder creatieve plek in stand kan houden die open staat voor andere creatieve mensen. Door vrijwilligers betrokken te houden, is Nieuwe Erven een plek geworden voor en door de stad en buurt.

 

Kom ook langs
Je kunt bij ons naar een voorstelling komen kijken, maar @Nieuwe Erven is er veel meer mogelijk:
• Leer zelf toneel spelen bij theatergroep ‘Nieuwe Honden’ of tijdens het Zomer- of Wintertheater;
• Ontmoet mede-artiesten;
• Exposeer je werk of organiseer een try-out;
• Huur de locatie voor je evenement, huwelijk of optreden;
• Help mee in de moestuin, alles mag natuurlijk thuis worden geproefd.