Vrijwilliger

Vanaf het ontstaan in 2007 werkt Nieuwe Erven met vrijwilligers. Vanaf 2014 kwamen daar enkele betaalde krachten bij met verantwoordelijkheid voor de zakelijke kant. Nieuwe Erven is en blijft echter een organisatie die voor het grootste deel bestaat uit vrijwilligers. Zij vormen het hart van Nieuwe Erven en zorgen ervoor dat alle activiteiten bij Nieuwe Erven plaats kunnen vinden.

Vrijwilligers hebben Nieuwe Erven dus veel te bieden, maar zij hebben ook wat te halen bij Nieuwe Erven; zij geven aan dat zij bij Nieuwe Erven vrijwilligerswerk doen, omdat zij graag bijdragen aan de activiteiten van Nieuwe Erven en het voortbestaan van de stichting. Ook zetten zij graag hun eigen (creatieve) talenten in bij de activiteiten van Nieuwe Erven. Daarnaast zeggen vrijwilligers dat zij bij Nieuwe Erven op hun plek zitten, omdat het werkklimaat prettig is, zij hun netwerk uitbreiden en omdat zij nuttig bezig zijn. Hiernaast biedt Nieuwe Erven voor sommige vrijwilligers een werkomgeving waarin zij de ruimte krijgen arbeidsritme op te bouwen, hun zelfvertrouwen te vergroten en (weer) structuur te krijgen in hun dagelijkse leven. Op deze manieren heeft Nieuwe Erven een belangrijke meerwaarde voor haar vrijwilligers.

Het werk dat de vrijwilligers uitvoeren, is erg divers, zowel qua soort werkzaamheden als qua inhoud. Elk type vrijwilligersfunctie vraagt om een geschikte vrijwilliger met bijbehorende kwaliteiten. Daarom zoekt Nieuwe Erven bewust naar mensen die met de juiste kennis en kunde bepaalde werkzaamheden kunnen uitvoeren, maar ook affiniteit hebben met de activiteiten van Nieuwe Erven.

Interesse in vrijwilligerswerk bij Nieuwe Erven? Mail onze vrijwilligerscoördinator Guus op vrijwilligers@nieuweerven.nl

>> Klik HIER voor ons vrijwilligersbeleid
>> 
Klik HIER voor onze vacatures

pphead